Administrering

Administrering

Lik dose til alle pasienter

Entyvio® 300 mg gis til alle pasienter, inkludert eldre, uavhengig av vekt og om det er induksjonsbehandling eller vedlikeholdsbehandling. Doseringen er også den samme for ulcerøs kolitt og Crohns sykdom. Ved en mer intensiv behandling gir man fortsatt samme dose, men med kortere intervall.

Nedsatt nyre- eller leverfunksjon

Det er ikke gjennomført noen formelle studier for å undersøke farmakokinetikken til Entyvio® ved nedsatt nyre- eller leverfunksjon.

Forberedelse og administrering

Entyvio® oppløsning skal være ved romtemperatur (20-25 °C) ved rekonstituering. Forberedelse og administrering kan oppsummeres i 4 steg:

1. Tilberedelse av konsentrert oppløsning fra pulver
2. Fortynning av den konsentrerte oppløsningen i infusjonsposen
3. Administrering av ferdigblandet infusjonsoppløsningen i løpet av 30 minutters infusjon
4. Observasjonstid etter infusjon: 2 timer første to gangene. Overvåkingen kan reduseres til 1 time de påfølgende gangene
Detaljerte instruksjoner for oppbevaring og administrering finnes i Entyvio® felleskatalogtekst på fellekatalogen.no, samt i brosjyren ”En veiledning til sykepleiere”.

Vær forberedt på allergisk reaksjon

Den som administrerer Entyvio® skal være forberedt og kunnskapsrik i å håndtere et eventuelt anafylaktisk sjokk. Pasienten skal overvåkes med tanke på allergisk reaksjon under og etter infusjonen.

 

Tegn på allergisk reaksjon

Med Entyvio® er det en mulig risiko for allergisk reaksjon, spesielt i forbindelse med infusjon. Tegn på slike reaksjoner inkluderer følgende symptomer:

  • tung pust eller pusteproblemer
  • elveblest eller dobbeltsyn
  • svimmelhet

 

 

Referanser

NO/EYV/0318/0036a

Viktig melding

Du forlater nå entyvio.no. Vi gjør oppmerksom på at Takeda AS er ikke ansvarlig for innhold på eksterne sider.

entyvio.no

Vi gjør oppmerksom på at denne siden er kun beregnet for helsepersonell.